Destination Management Company in Barcelona - English Version Gruppereiser til Barcelona - Norwegian Version Grupperejser til Barcelona - Danish Version Gruppresor till Barcelona - Swedish Version

Adventures Barcelona - Firmatur, gruppetur, klassetur og traningsleir i Barcelona

Merce festivalen i Barcelona

Årets største festival i Barcelona

Barcelonas største festival og et av årets største høydepunkter, Merce, starter i dag 18. september... 

Feiring av Merce festivalen på Jaumeplassen i BarcelonaMercefestivalen er spekket med arrangement, konserter, dans, fyrverkeri, parader, «fireruns», menneskelig tårn og mye, mye mer. Det er et yrende folkeliv over hele Barcelona, og byen er rett og slett i feststemning. Årets festival går fra 18-24. september.

Fantastiske menneskelige tårn på Merce festivalen i BarcelonaFeiringen en hyllest til Jomfru Maria. Ifølge legenden viste hun seg for den Katalanske ridderen Pere Nolasc 2. august 1218. Hun ba ham om å stifte en munkeorden i hennes navn, Merced-ordenen (barmhjertighets-ordenen). De hjalp blant annet kristne som var fanget av sjørøvere med løsepenger. Arkiver som beskriver grunnleggelsen av ordenen og legenden, finnes faktisk fortsatt den dag i dag i Aragon Kronarkivene som dere finner i Barcelona.

Århundrer senere, nærmere bestemt 1687, led Barcelona under en stor gresshoppe-pest. Myndighetene bestemte at de skulle henvende seg til Jomfruen av La Merce. Hun kom byen til unnsetning og myndighetene valgte henne til byens skytshelgen. Siden den gang har Barcelona feiret La Merce festivalen hvert år og gresshoppe-pesten har aldri vendt tilbake.

Dans med giganter på Merce festivalen i BarcelonaLa Merce 2015 byr på hundrevis av store og små arrangementer som viser fram katalansk- og middelhavskultur. Dere vil oppleve kjente katalanske tradisjoner som flammeløp, sardanes-dans, giganter, menneskelig tårn mm. Det blir også små og store konserter, parader, fyrverkeri og aktiviteter over hele byen. Årets festival er kanskje ekstra spesiell ettersom det er valg om kort tid og den katalanske nasjonalfølelsen står sterkt. 

Hvis dere vil oppleve Merce eller andre spennende festivaler i Barcelona så kan vi hjelpe dere. Vi skreddersyr gruppeturer til Barcelona etter deres ønsker og behov. Ta kontakt så gir vi dere de beste tipsene om hva dere kan oppleve i Barcelona.


Publisert 2015-09-18

Adventures Barcelona tilbyr uforglemmelige reiseopplevelser i Barcelona for bedrifter, idrettslag, grupper og studenter. Hvis dere er på jakt etter gruppereise, treningsleir, firmatur eller klassetur til Spania, så ta kontakt med oss! Så skal vi sammen forsøke å lage deres drømmetur!

English version: Adventures Barcelona - Destination Management Company in Barcelona